Tort diplomat în două culori

10 mai 2017


Ingrediente pentru blat:

4 oua
120gr zahar tos
1 plic praf copt
70gr cacao
80gr faina


Ingrediente pentru crema:

5 galbenusuri
200 gr zahar
500 ml lapte
250 ml frisca lichida
2 pliculete gelatina
2 pliculete zahar vanilat
esenta vanilie
cacao

Siropul:
apa
zahar
esență rom

Fierbem apa cu zaharul pana se topește și
dă câteva clocote...lăsăm la răcit şi adăugăm esenta.

Mod de preparare:

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa.

Ouale se separa,albusurile se bat spuma cu un praf de sare
dupa care se adauga zaharul si se
mixeaza pana se intareste.

Galbenusurile se mixeaza putin dupa care se adauga
peste albusuri si se mixeaza in continuare,se
adauga si faina in ploaie si se amesteca
bine pana la omogenizare.

Compozitia rezultata se toarna intr-o tava rotundă acoperită cu hartie de copt și se 
introduce in cuptorul incins in prealabil,
se coace aproximativ 30 minute.


Mod de preparare crema:

Punem gelatina la inmuiat in apa rece.

Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.

Adaugam laptele caldut si punem vasul la bain-marie,
amestecam continu pana compozitia se mai ingroasa.

Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina,amestecam 
bine.
Împărțim compoziția în două...într-una adăugăm cacaoa și amestecam bine.

Lasam ambele  compozitii la racit. 



Intre timp batem frisca lichida cu zaharul vanilat.

Împărțim frisca în mod egal și o adăugăm în
cele două compozitii omogenizam bine

Adaugam esențele... în cea albă esenta de vanilie
iar în cea maro esenta  de rom.


 Asamblarea tortului:

Asezam blatul pe un platou si il insiropam.

Asezam in jurul blatului inelul de la forma in care a
fost copt...turnam cremele si dam la rece
pentru cateva ore.

Scoatem tortul de la frigider desfacem inelul din 
jurul lui si decoram cu frisca după cum dorim.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu