Tort amandina

29 decembrie 2013

Am revenit cu reteta,sper sa va placa si sa o incercati si voi.


Ingrediente pentru blat:

8 oua
240 gr zahar tos
1 plic praf copt
  4-5 linguri cacao
160 gr faina

Ingrediente pentru crema:


600 ml frisca lichida
200 gr ciocolata cu lapte
400 gr ciocolata amaruie
esenta rom


Ingrediente pentru glazura:

100 gr ciocolata cu lapte
100 gr ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida

Ingrediente pentru sirop:

150 gr zahar
400 ml apa
esenta de rom

Ingrediente pentru decor:

300 ml frisca lichida batuta
cateva linguri de crema


Mod de preparare pentru blat:

  Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa.

Separam ouale,albusurile le batem spuma cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si
mixam pana se intareste.

Galbenusurile le mixam putin dupa care  le adaugam
peste albusuri si mixam in continuare,
adaugam si faina si amestecam bine
 pana la omogenizare.

Compozitia rezultata o turnam intr-o forma rotunda
cu marginile detasabile si o introducem in
cuptorul incins in prealabil,se coace
aproximativ 30 minute 
la foc moderat.


Mod de preparare crema:

Dam in fiert  frisca lichida in care topim ciocolata,
  lasam sa se raceasca 5-6 ore sau chiar peste noapte
la frigider  dupa care o mixam bine si adaugam
esenta.



Mod de preparare pentru sirop: 

Caramelizam 2-3 linguri de zahar dupa care
adaugam apa fiarta (pentru a nu sari) si restul de zahar
si fierbem pana se topeste tot zaharul,la sfarsit 
adaugam esenta de rom.


Pentru glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida.

Pentru decor:
Batem frisca dupa care adaugam cateva
linguri de crema si mixam bine.


Montarea tortului:

Taiem blatul in trei parti,asezam primul blat pe un platou,insiropam,punem jumatate din crema si nivelam asezam si al doilea blat cu care procedam la fel si continuam cu ultimul blat pe cre il insiropam si turnam glazura.

La sfarsit il ornam cu frisca si bomboane de ciocolata.


4 comentarii:

  1. Super fain arata tartul.
    La multi ani ! 2014 sa va aduca tot ceea ce anii precedenti au uitat. Pupic Nataliei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru urari si aprecieri.
    La multi ani si tie si familiei tale si tot cea ce va doriti sa va aduca noul an.
    Multi pupici si din partea noastra.

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani !
    Te astept cu o reteta de muffins sau cupcakes la concursul organizat pe blogul meu !
    http://www.bucatepealese.ro/concurs-razboiul-brioselor/

    RăspundețiȘtergere