Prajitura cu zmeura

6 august 2012


Ingrediente pentru blat:

2 oua
1/2 cana zahar
1/2 cana faina
2 linguri ulei
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de lamaie
zahar vanilat

Ingrediente pentru crema:

3 oua
500 ml lapte
1/2 cana zahar
4 linguri faina
50 gr margarina esenta vanilie
coaja de lamaie sau portocala


pentru decor:

2 pliculete gelatina rosie
zmeura sau capsuni

pentru sirop:

apa
zahar
esenta vanilie
sau siropul de la fructe


Mod de preparare pentru blat:

Separam ouale,albusurile le batem spuma mai intai cu
un praf de sare dupa care adaugam zaharul
si batem in continuare.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul si praful de copt
dupa care le adaugam peste albusurile batute
spuma si omogenizam.

Adaugam si mirodeniile iar la final faina.

Compozitia rezultata o punem intr-o forma
rotunda si o dam la cuptor.

Cand este gata lasam la racit.


Mod de preparare crema:

Amestecam ouale cu zaharul si faina apoi adaugam
putin lapte caldut si omogenizam bine,turnam
compozitia peste restul de lapte.

Punem pe foc si amestecam pana ce compozitia seingroasa,adaugam margarina si amestecam
pana ce aceasta se topeste.
La final adaugm esenta si coaja de lamaie.

Siropul:

Pentru sirop punem pe foc apa cu zaharul si fierbem
pana se topeste iar la final adaugam esenta
sau mai simplu insiropam cu siropul
fructelor.



Montarea prajiturii:

Asezam blatul pe un platou,il insiropam,turnam
crema de vanilie pe care o nivelam frumos,
punem fructele iar la final gelatina
pe care o preparam pe loc.












7 comentarii: