Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Mucenici moldovenesti

10 martie 2011


Sursa retetei Gourmandine

Ingrediente pentru aluat:

550gr faina
150gr zahar
1 pliculet drojdie uscata
125ml lapte caldut
125ml apa calduta
1 ou
80 gr unt
1 lingurita rasa sare

Ingrediente pentru uns mucenicii:

50ml lapte
1galbenus de ou crud

Ingrediente pentru sirop:

300ml apa
150gr zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 esenta rom
coaja de lamaie si portocala

Ingrediente pentru uns mucenicii la final:

miere
miez de nuca macinat




Mod de preparare:

Pregatim compzitia pentru uns mucenicii inainte de
ai pune la cuptor.

Intr-un
castronel punem laptele adaugam galbenusul
si batem bine cu o furculita pana la
omogenizare.


Pregatim si siropul.
Intr-o craticioara punem apa,zaharul,zaharul vanilat
si lasam sa fiarba pana obtinem un sirop.

Cand este gata il dam de pe foc si il lasam sa se
racoreasca,cand este caldut adugam esenta
de rom si coaja de lamaie si portocala.

Mod de preparare aluat:

Intr-un castron incapator cernem faina adaugam
drojdia,zaharul si sarea si amestecam.

Adaugam si restul ingredientelor,oul,untul topit,laptele,
apa si framantam bine 25-30 minute.

Aluatul trebuie sa fie elastic sa nu se lipeasca.

Punem aluatul la crescut intr-un loc cald acoperit
cu un prosopel curat timp de o ora.

Dupa ce aluatul a crescut frumos incepem sa
formam mucenicii.




Eu i-am facut la ochi nu am cantarit aluatul.

Luam o bucatica de aluat pe care o rulam intre
palme
sau pe masa de lucru pana formam un snur subtire
pe care il impletim in forma de opt.

La fel procedam si cu restul aluatului.

Asezam mucenicii in tava acoperita cu hartie de copt
si ii mai lasam la crescut aproximativ o ora.




Cand sunt gata de introdus in cuptor ii ungem cu
compozitia de lapte cu galbenus.




Se coc aproximativ 20 minute pana se
rumenesc frumos.




Cand sunt gata se lasa sa se racoreasca putin si ii
scufundam pentru cateva secunde in sirop.

Ii ungem cu miere si ii presaram cu nuca.




Este pentru prima data cand fac aceasta reteta si
a doua oara cand fac mucenici moldovenesti.



Sunt deliciosi.

4 comentarii:

  1. Niste minunatii de mucenici.
    Eu nu am facut niciodata si fiind al doilea loc in care ii vad ,imi doresc sa incerc si eu sa fac.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pansy,Felis,Bucate apetisante,multumesc pentru aprecieri.
    Intradevar sunt deliciosi,puteti sa-i faceti cu toata increderea.
    La mine este a doua oara cand ii fac si imi plac parca mai mult ca cei muntenesti.
    O saptamana minunata va doresc.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere