Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Krapfen-gogosi austriece

27 ianuarie 2010



Ingrediente:

500 gr faina
1 pliculet drojdie uscata
1ou
60 g unt
35 g zahar
250 ml apa calduta
1 pliculet zahar vanilinat
  un praf sare
coaja rasa de portocala

ulei pentru prajit

zahar pudravanilat pentru pudrat 



Mod de preparare:

Faina o punem intr-un castron si o amestecam
cu
drojdia uscata si lasam sa se odihneasca 15 min.

Peste faina turnam 125ml apa (din cantiatea totala de
apa necesare care este de 250ml ), adaugam untul taiat
bucatele, zaharul tos, pliculetul de zahar vanilat
oul, coaja rasa de portocala si sarea.


Amestecam pana aluatul prinde consistenta.


Peste aluatul format, turnam si cealalta cantitate
de apa necesara 125ml si incepem sa framantam
bine de tot aluatul pana il aducem din
nou la o forma consistenta.


Daca aluatul este prea lipicios mai adaugam
putina faina.


Dupa ce aluatul este bine framantat,acoperim
 aluatul si lasam la odihnit 30 minute 
intr-un loc caldut.


Dupa ce aluatul a crescut,punem faina pe suprafata
de lucru punem aluatul si il intindem intr-o
foaie cu grosimea
de 1,5 cm.




Cu ajutorul unei forme rotunde(sau o cana,un pahar)
taiem cerculete.


Lasam gogosile la dospit 2 ore pentru a-si
dubla volumul
.

Dupa 2 ore, gogosile si-au dublat volumul
si sunt gata sa le prajim.




Intr-o tigaie punem uleiul la incins.

Cand uleiul este suficient de incins, luam cu ajutorul
unei spatule
cate o gogoasa si o punem la
prajit in tigaie.

Daca gogoasa ramane la suprafata si nu se lasa la 
fund,atunci gogosile sunt gata de prajit,
daca nu, trebuie sa le mai lasam
la dospit.


Dupa ce gogosile devin aurii, le intoarcem 
pe cealalta parte.


Cand sunt suficient de rumenite pe ambele parti
(atentie ca se rumenesc foarte repede, sa
nu
 le ardeti,iar flacara sa nu fie la maxim), 
le scoatem pe servetele absorbante.

 
Le pudram cu zahar pudra


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu